23,1 °C
© BD-Fotografie/Berend

Tynje brengt filmklassieker als iepenloftspul

zo 08 mei 2016 11.23 uur

TIJNJE -

Van het witte doek in 1980 naar de iepenloft in 2016. Stifting Iepenloft de Tynje speelt dit jaar Spetters, een verhaal gebaseerd op de invloedrijke speelfilm van regisseur Paul Verhoeven. Vijf avonden spektakel, met een spetterende première op vrijdag 27 mei.

Spetters is een rauw portret van drie motorcrossende vrienden uit de provincie, die zich proberen los te maken uit hun kleinsteedse milieu en een meid die haar leven in een frietkraam wil ontvluchten. Tegen het decor van een heuse crossbaan zal zich een boeiend verhaal ontspinnen over jongeren die hun dromen najagen tegenover hun ouders, die zich realiseren; “Wat heb ik nu eigenlijk van mijn dromen waar kunnen maken?”. Evenals in de film spelen thema’s als seksuele geaardheid en geloof een belangrijke rol in deze zoektocht naar een eigen identiteit. Een zoektocht vol strijd, creativiteit, relativering en ontembare energie.

Het Iepenloftspul Spetters is een voorstelling ontstaan uit de gedachten en levenservaringen van de twee vrouwelijke regisseurs, Rieneke de Haan en Atsje Lettinga. Het thema van de oorspronkelijke film is als uitgangspunt gebruikt en door schrijver Bouke Oldenhof omgeturnd tot een prachtige toneelvertolking die zicht perfect leent voor de Tynster openlucht!

Na een try-out op 25 mei zal het iepenloftspul op 27 mei in première gaan, waarna er nóg drie avonden zullen volgen (28 mei, 1 & 3 juni). Mis dit niet! Kaarten via www.iepenloft.frl

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

23,1 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.