2,8 °C

6 jaar en tbs voor verkrachter in brommobiel

di 26 januari 2016 08.30 uur

LEEUWARDEN -

De 57-jarige Leeuwarder die in juli 2014 in de buurt van Mûnein een dertienjarig meisje ontvoerde en verkrachtte, is in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel en terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. Die straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM) en aan het vonnis van de rechtbank. In feite heeft het gerechtshof de beslissing van de rechtbank bekrachtigd.

Het hof oordeelde dat de rechtbank 'een juiste afweging' heeft gemaakt. Op 17 juli 2014 trok de Leeuwarder het meisje van de fiets. De man nam haar mee in zijn brommobiel en reed een poosje rond. Op een afgelegen plek werd het meisje misbruikt en verkracht. Na een paar uur zette de Leeuwarder haar weer af bij haar fiets. Onderweg had hij tegen het meisje gezegd dat ze als ze thuis zou zeggen dat ze een lekke band had, hij haar niet meer zou lastigvallen.

De Leeuwarder is twee keer eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten, hij heeft ook twee keer eerder tbs (toen nog tbr) gehad. In 1989 en 1997 werd hij veroordeeld door de rechtbanken van respectievelijk Leeuwarden en Utrecht. De laatste behandeling eindigde in 2013. De man lijdt aan PDD-NOS, een aan autisme verwante contactstoornis.

Gelet op de twee eerdere mislukte behandelingen, vond de rechtbank het destijds niet nodig om snel te beginnen met een nieuwe behandeling. De Leeuwarder moet een schadevergoeding van ruim 8000 euro aan het slachtoffer betalen. Zijn 45-kilometer wagentje werd verbeurd verklaard.

 

Regionaal nieuws

2,8 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.