1,9 °C
© Jochem Wiersma |  Er werden diverse flares afgestoken om het water te verlichten.

KNRM zoekt in de nacht naar rode vuurpijl

zo 29 november 2015 00.05 uur

OOSTMAHORN -

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van station Lauwersoog hebben zaterdagavond bijna twee uren op het Lauwersmeer gezocht omdat er een rode vuurpijl was gesignaleerd.

Van twee verschillende melders kreeg het kustwachtcentrum in Den Helder rond half tien de melding binnen dat er een rode vuurpijl in de nabijheid van de haven van Oostmahorn was gezien. De reddingboot Springbok voer om kwart voor tien als eerste uit. De reddingboot Annie Jacoba Visser moest eerst geschut worden in de sluis van Lauwersoog en voer even later ook uit richting Oostmahorn.

De bemanning van de springbok maakte vanaf Lauwersoog diverse zoekslagen in de richting van Oostahorn. Na enige tijd kreeg de bemanning toe locaties door waar de vuurtorenwachter van Schiermonnikoog een reflectie op de radar had gezien. Op deze locaties werd niets aangetroffen. Beide reddingboten hebben samen zes flares afgestoken. Deze flares worden gebruikt voor verlichting om zo een gedeelte van het water te kunnen afzoeken.

Beide reddingboten hebben tot half twaalf op het Lauwersmeer en in de jachthaven van Oostahorn gezocht, maar niets kunnen aantreffen. Om half twaalf werd de zoekactie door de kustwacht afgeblazen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

1,9 °C

5 inbraken

13 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.