6,8 °C

Moordzaak Drachten: in een waas mes gepakt

di 24 november 2015 15.04 uur

LEEUWARDEN -

De 43-jarige Drachtster die ervan wordt verdacht dat hij in de nacht van 14 augustus zijn ex-vriendin Jeanine Groenewold (32) om het leven heeft gebracht, heeft tegenover de politie verklaard dat hij zich vrijwel niets kan herinneren. Dat maakte officier van justitie Martijn Kappeyne van de Coppello dinsdag bekend tijdens een zogeheten regiezitting bij de Leeuwarder rechtbank. De Drachtster heeft gezegd dat hij die nacht in een waas een mes heeft gepakt.

Wat er daarna is gebeurd tot aan het moment dat hij de woning aan de Zilverschoon verliet, daarvan heeft hij gezegd hij dat hij het zich niet kan herinneren. Het slachtoffer liep tien steek- en snijwonden op. Zij is door massaal bloedverlies en weefselschade om het leven gekomen. De Drachtster is door een buurman gezien. De buurman is ook degene die 112 heeft gebeld. Het achtjarige zoontje van het slachtoffer lag boven op bed toen zijn moeder op de benedenverdieping om het leven werd gebracht. Het jongetje is geen ooggetuige, benadrukte de officier.

De verdachte werd later die nacht aangetroffen op het Moleneind. Hij stond tegenover het politiebureau, met bebloede kleding en een telefoon in de hand. Hij zou medicijnen hebben ingenomen, in een poging zichzelf van het leven te beroven. In zijn bloed werden sporen van medicijnen, alcohol en cocaïne gevonden. Het onderzoek naar de psyche en de persoonlijkheid van de man is bijna afgerond.

Het wachten is op een eindgesprek, waarna de rapporten worden opgemaakt. Als de rapporten klaar zijn, wordt de zaak doorverwezen naar de rechter-commissaris (RC). De RC zal dan bekijken of de procespartijen nog nadere onderzoekswensen hebben. De rechtbank streeft ernaar om de zaak in maart 2016 inhoudelijk te behandelen.

 

Regionaal nieuws

6,8 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.