Account
Logo
Zoeken
14.7 °C

Bewoners gewaarschuwd voor parkeercontroles

vr 13 november 2015, 13.30 uur

DOKKUM - Bewoners van de Bolwerken in Dokkum worden door de wijkraad van de binnenstad geattendeerd op de strenge parkeercontroles. Via onder andere Facebook worden ze oproepen om goed op te letten op het parkeren op de Bolwerken. "Het zou zonde zijn als dit een ieder geld gaat kosten", aldus de wijkraad.

Sinds 1 januari 2014 mogen bewoners en bestemmingsverkeer op de Bolwerken laden en lossen, zonder hiervoor een ontheffing aan te vragen. Dit is als proef voor 1 jaar ingesteld op verzoek van bewoners op de Bolwerken. Parkeren op de Bolwerken blijft echter nog steeds verboden.

De gemeente ziet dat er toch vaak wordt geparkeerd op de bolwerken - met name 's avonds en controleert daarom streng. Een aantal bewoners hebben daarom een waarschuwingsprent ontvangen. Dongeradeel heeft bij de wijkraad aangegeven dat ze er op hopen dat de waarschuwingsprenten en boetes zullen helpen om het aantal foutparkeerders terug te brengen. Als dit niet lukt dat moet er in het vervolg opnieuw een ontheffing aangevraagd worden om op de bolwerken te mogen staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
17.1%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.3%
Iets anders....  
78.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto