Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Oud-restauranthouder verdacht van ontucht

di 29 september 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Tegen de voormalige eigenaar van een restaurant aan de Nijtap in Opeinde is dinsdag bij de Leeuwarder rechtbank 15 maanden cel geëist. De man zou eind 2013 tot vier keer toe seks hebben gehad met een minderjarige werkneemster. Ook zou het meisje in opdracht naaktfoto's en -films van zichzelf hebben gemaakt, die ze vervolgens naar de telefoon van de restauranthouder stuurde. Daarmee zou de man zich ook schuldig hebben gemaakt aan het bezit van kinderporno. De ex-restauranthouder, hij is inmiddels verhuisd, ontkende in alle toonaarden.

Hij gaf toe dat hij een speciale band met het slachtoffer had, maar van seks of seksuele handelingen zou nooit sprake zijn geweest. De man zou volgens het slachtoffer en haar broer meermaals seksueel getinte toespelingen hebben gemaakt richting het meisje. Hij zou onder meer hebben gevraagd of ze nog maagd was. Dat waren volgens de verdachte opmerkingen die in een soort van lollige sfeer in de keuken werden gemaakt door het personeel onderling. 'Er werden over en weer grapjes gemaakt', aldus de verdachte.

Hij zou het meisje nooit rechtstreeks op die manier hebben aangesproken. Ook zouden er suggestieve tekstberichten zijn gestuurd. Berichten als 'Ik ga met je trouwen' moesten volgens de verdachte ook worden gezien als onderdeel van de geinige keukensfeer. Hij beweerde dat hij een vertrouwensband had met het meisje. Over de naaktfoto's en filmpjes die zij van zichzelf had gemaakt zei hij dat hij daar nooit om had gevraagd. Hij zou alleen om een profielfoto voor WhatsApp hebben gevraagd.

Dat hij niet meteen na de eerste naaktfoto aan de rem had getrokken, vond hij 'verschrikkelijk'. 'Ik was eenzaam in die tijd, ik vond de aandacht wel prettig', aldus de verdachte. Bovendien was hij zwaar aan de medicijnen. Het meisje had verklaard dat haar werkgever om de foto's en films had gevraagd, ze zou zelfs instructies hebben gehad over de handelingen die ze moest verrichten. Ze had bij de politie verteld over het ondergoed van de verdachte en over specifieke fysieke kenmerken. Zo wist ze dat de man een extra grote teelbal heeft.

Het meisje heeft een beperking, ze volgt speciaal onderwijs. 'De verdachte heeft misbruik gemaakt van haar kwetsbaarheid', stelde officier van justitie Kappeijne van de Coppello. Het meisje vordert 2800 euro smartengeld en nog eens ruim 700 euro voor gemaakte kosten van de verdachte. Zij voelde zich vernederd en seksueel geïntimideerd en gemanipuleerd. Ze kreeg te kampen met psychische problemen. In een door iemand van Slachtofferhulp voorgelezen verklaring noemde ze het 'laf en zielig' dat zij de schuld van alles kreeg. De verdachte en zijn vrouw hebben het restaurant een jaar gerund. Het bedrijf is in september 2013 vanwege een grote schuld beëindigd. De oud-eigenaar heeft nog steeds financiële problemen. De Leeuwarder rechtbank doet op 13 oktober uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.2%
Ja, op aanvraag  
16%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk