Account
Logo
Zoeken
15.1 °C

11.000 liter getankt en de baas weet van niks

ma 20 juli 2015, 12.30 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige Gorredijker tankte maar liefst meer dan 11.000 liter brandstof met de tankpas van zijn baas, een loonbedrijf uit Nijeholtwolde. De baas wist aanvankelijk van niets en dus kon de Gorredijker zijn gang gaan. Hij vulde niet alleen de tank van zijn brommobiel, hij zette ook een lucratief handeltje in benzine en diesel op. De brandstof werd gretig afgenomen door onder andere een kennis uit Schiedam, een zekere Mohammed, en drie Polen.

Er waren meer mensen die profiteerden van de goedkope brandstof. De Gorredijker rekende één euro voor een liter diesel, hij schatte dat hij zeker tien personen als 'klant' had gehad. Eind juli vorig jaar ontdekte de werkgever waar de Gorredijker een half jaar lang mee bezig was geweest. De man zei tegen de politie dat hij uit geldnood was begonnen. Hoe vaak hij de tankpas illegaal had gebruikt, kon hij niet zeggen, hij was de tel kwijtgeraakt. Hij krijgt nu hulp om zijn administratie en zijn geldzaken op orde te krijgen.

Hij moest maandag voor de rechter verschijnen, maar hij kwam niet opdagen. Politierechter Klaas Bunk veroordeelde de Gorredijker tot een werkstraf van 120 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. De man moet een schadevergoeding van 14.000 euro aan het loonbedrijf betalen. In totaal had hij voor ruim 17.000 euro getankt, daar moest de BTW nog van afgetrokken worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
17.1%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.3%
Iets anders....  
78.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto