Account
Logo
Zoeken
5.8 °C
Foto: Henk Stoelwinder

Aftrap landelijke campagne tegen eenzaamheid

za 6 juni 2015, 15.30 uur

GORREDIJK - ‘Wie nodig jij deze zomer uit’ is een landelijke campagne tegen eenzaamheid, geïnitieerd door Coalitie Erbij. Opsterland doet mee aan deze campagne. Burgemeester Ellen van Selm gaf op zaterdag in Gorredijk het startsein voor deze actie tegen zomereenzaamheid.

De aftrap was om 13.15 uur op het Marktplein waar voorbijgangers tot 15.00 uur hun handtekening konden zetten op een reuzen ansichtkaart. Hiermee beloven ze zich in te zetten tegen zomereenzaamheid waarbij ze beloven eens langs te gaan bij iemand die eenzaam is. Ook burgemeester Van Selm plaatste haar handtekening.

Juist in de zomermaanden staan veel activiteiten op een laag pitje. Dit betekent voor mensen met een klein sociaal netwerk vaak dat het stil om hen heen wordt waarbij de kans niet gering is dat ze eenzaam worden. Daarom heeft Coalitie Erbij, een landelijke organisatie die de strijd aangaat tegen eenzaamheid, de zomeractie ‘Wie nodig jij uit deze zomer?’ bedacht. De gemeente Opsterland is één van de twintig gemeenten van Coalitie Erbij die werk maken van een integrale aanpak eenzaamheid. De zomeractie is een aanvulling op de landelijke week tegen eenzaamheid die dit jaar van 23 september tot 4 oktober plaatsvindt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette






regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval