Account
Logo
Zoeken
13.9 °C
Foto: WaldNet

MFA Paesens-Moddergat officieel geopend

vr 5 juni 2015, 20.49 regionaal

PEAZENS - Vrijdagmiddag werd de nieuwe multifunctionele accommodatie in Paesens officieel geopend. Wethouder Pytsje de Graaf opende het gebouw bij het sportveld door de nieuwe naam van het pand te onthullen. Het nieuwe 'Dûbelslach' is onder andere het onderkomen van de kaatsvereniging en het jeugdhonk.

Er zou in eerste instantie alleen van start worden gegaan met het jeugdhonk, maar later werd toch ook de kaatsvereniging in de nieuwbouw meegenomen. De afgelopen tijd is door het bestuur en de vele vrijwilligers hard gewerkt om het gebouw af te krijgen. Er gingen uiteindelijk meer dan 4000 vrijwillige uren in de bouw zitten.

De bouw van het gebouw had heel wat voeten in de aarde. In november 2014 bleek dat een kleine locatiewijziging in de plannen van de gemeente zat, waardoor de kosten flink hoger uitvielen. Omdat het honk te dicht bij de erfgrens kwam te staan, moesten er maatregelen als ander glas, brandveilige luchtroosters en het brandveilig aftimmeren van de staalconstructie worden genomen. De gemeente Dongeradeel nam die kosten voor rekening en betaalde 130.000 euro aan het gebouw mee.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws