Account
Logo
Zoeken
15.3 °C
De derde editie van Taptoe Drogeham
Foto: Geert Huisman

De derde editie van Taptoe Drogeham

do 7 mei 2015, 22.42 uur

DROGEHAM - De derde editie van Taptoe Drogeham staat zaterdag 6 juni op het programma. Ook dit jaar bestaat het evenement uit een streetparade- die in de middag in het centrum van het dorp wordt gehouden – en een avondvullende taptoe op het sportpark ‘t Doltsje. De grasmat van het sportpark is op zaterdag 6 juni het toneel waarop Nederlands beste marchingbands zich zullen presenteren.
Vijf toporkesten zijn in Drogeham te zien waaronder Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek , Showkorps de Bazuin uit Leerdam, Showband Marum uit Marum, Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee uit Ede en Show en Marchingband DAP uit Apeldoorn.

Streetparade
Zaterdagmiddag 6 juni, vanaf 16:00 uur staat het centrum van het dorp Drogeham volledig in het teken van show- & marchingbands. De streetparade vormt de start van de derde taptoe van Drogeham. Met orkesten uit alle windstreken heeft de organisatie zich weten te verzekeren van een gevarieerd programma. Uiteraard is er ook regionale inbreng in deze streetparade dit jaar zijn dit Malletband V.I.O.S. uit Kootstertille en Drumband de Marko’s uit Burgum. De route van de streetparade voert over 2,5 kilometer door het dorp Drogeham.

Taptoe
Om 19:30 uur begint de Taptoe op het sportpark ’t Doltsje, de taptoe wordt geopend door de Christelijke Brassband DACAPO uit Drogeham. Het deelnemersveld voor deze derde editie van Taptoe Drogeham is net als de voorgaande jaren van een hoog niveau. Zo zijn de beste orkesten op juni aanwezig in Drogeham mede doordat alle orkesten tegenwoordig shows als kleine theaterproducties brengen ontstaat er een evenement voor iedereen die van muziek, show en theater houdt. De Taptoe Drogeham is in haar korte bestaan uitgegroeid tot een evenement van formaat, wat alleen maar mogelijk is met behulp van de vele vrijwilligers welke de organisatie met hun inzet ondersteunen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
17.1%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.3%
Iets anders....  
78.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto