Account
Logo
Zoeken
14.2 °C

Geen drugs en drank voor inbreker tuincentrum

do 23 april 2015, 16.00 uur

LEEUWARDEN - De 38-jarige Burgumer die op 4 december op heterdaad werd betrapt toen hij een inbraak wilde plegen bij een tuincentrum in Hurdegaryp, is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De man kreeg verder een celstraf van 142 dagen waarvan 120 dagen voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van die straf heeft hij al tijdens het voorarrest uitgezeten. Verder moet hij een behandeling ondergaan bij de verslavingszorg. De komende drie jaar, zolang als de proeftijd duurt, mag hij geen drugs en alcohol gebruiken.

De Burgumer werd tijdens de inbraak bij het tuincentrum overlopen door de eigenaar. De inbreker had zich in een vrachtwagen verstopt. Er ontstond een handgemeen. Toen de inbreker riep dat hij hem door zou steken, liet de eigenaar de man gaan. De Burgumer heeft zich verder schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit en drugsbezit. Toen hij in de nacht van 27 oktober in Leeuwarden werd aangehouden, had hij een veerdrukpistool en een Tictac-doosje met speed in de auto.

Er zaten ook valse kentekenplaten op de auto. De rechtbank kon niet bewijzen dat de man die platen ook had gestolen. Hij werd wel veroordeeld voor het rijden met de valse platen. Twee weken eiste het openbaar ministerie twaalf maanden cel waarvan drie voorwaardelijk. De rechtbank vond dat die eis niet in verhouding stond tot de gepleegde feiten. Bovendien heeft de Burgumer volgens de reclassering de afgelopen maanden aangetoond dat hij op het goede pad is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts





regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.4%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
30.3%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.7%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
21.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!