Account
Logo
Zoeken
9.5 °C

Werkstraffen geëist voor stelen aanhangwagens

do 22 januari 2015, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Tegen twee mannen die in de zomer van vorig jaar regelmatig op pad gingen om aanhangwagens te stelen, heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag werkstraffen geëist. De mannen, een 43-jarige Drachtster en een 28-jarige inwoner van Oosterwolde, worden ervan verdacht dat ze in juni en juli 2014 in Gorredijk, De Tike en Oosterwolde aanhangwagens hebben gestolen. Verder zou de Oosterwoldiger vlonders hebben gestolen bij de Praxis in Drachten.

Ook wordt hij ervan verdacht dat hij in het Groningse dorpje Vierhuizen machineonderdelen, kabels, metaal en roestvrijstaal heeft gestolen uit een container van garnalenverwerker Heiploeg. Over die laatste twee verdenkingen heeft de Oosterwoldiger gezegd dat hij daar verantwoordelijk voor is geweest. Van de diefstallen van de aanhangwagens zei hij niets te weten. Tegenover de rechtbank bleef hij dat volhouden, ondanks dat zijn medeverdachte verklaarde dat ze altijd met z'n tweeën op pad waren.

Zijn vriendin had verklaard dat de man zo vaak met een aanhangwagen was thuisgekomen, dat ze op een gegeven moment de tel was kwijtgeraakt. Ook zaten de mannen met z'n tweeën in de auto waarachter de in Gorredijk gestolen aanhangwagen was gekoppeld. Die auto werd 's nachts staande gehouden door de politie. Omdat toen nog niet bekend was dat de aanhanger was gestolen, mocht het duo doorrijden.

Voor de Oosterwoldiger eiste de officier van justitie 14 dagen cel, dat is net zo lang als de duur van het voorarrest, een werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf. De Drachtster zou een werkstraf van 180 uur moeten krijgen en drie maanden cel voorwaardelijk. Hij heeft 37 dagen in voorlopige hechtenis doorgebracht. De Leeuwarder rechtbank doet op 5 februari uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân