Account
Logo
Zoeken
15.6 °C

Basisscholen Stynsgea gaan samenwerken

do 11 december 2014, 14.18 uur

AUGUSTINUSGA - Openbare basisschool Maskelyn en christelijke basisschool De Saad in Augustinusga zijn positief over de mogelijke toekomst van een gezamenlijke school in het dorp. Woensdagavond ondertekenden de algemeen directeuren van Noventa, Harrie Steenstra, en Roobol, Trees Galama, de gezamenlijke intentieverklaring namens de schoolbesturen.

Voor het samengaan van de twee basisscholen in Augustinusga is veel draagvlak onder de ouders, het personeel en de schoolbesturen. In oktober en november dit jaar is een draagvlakonderzoek geweest onder alle betrokkenen. Een overtuigende meerderheid wil een onderzoek starten naar het creëren van een nieuwe samenwerkingsschool in Augustinusga.

"Er is al enig voorwerk verricht maar het echte werk moet nog beginnen", waarschuwde procesbegeleidster Erna Balk tijdens de startbijeenkomst in cafe Stynsgea. Er wordt een projectorganisatie ingericht, bestaande uit een stuurgroep en werkgroepen. De werkgroepen krijgen ieder een deelopdracht en onderzoeken hoe de samenwerking in een nieuw te creëren school er praktisch uit moet komen te zien.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
16.2%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.4%
Iets anders....  
79.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto