Account
Logo
Zoeken
12.8 °C
Foto: Geert Huisman

Vogeltentoonstelling in hotel De Klok

wo 12 november 2014, 21.10 uur

HARKEMA - Ook dit jaar heeft volièrevereniging De Woudzangers weer een vogeltentoonstelling in de zaal van Hotel De Klok te Harkema georganiseerd. Dit keer waren 557 vogels ingeschreven die door de 8 keurmeesters van de NBvV vakkundig werden gekeurd. Het was een moeilijke klus om de kampioenen aan te wijzen, want de kwaliteit van de vogels was hoog maar toch zijn de keurmeesters er met hun vakkennis uitgekomen.

AT Vissia uit Burum werd TT kampioen en ook verzilverde hij de Acicultura beker met de 5 beste vogels van de tentoonstelling. Verder werd hij nog kampioen bij de parkieten met een stel roodruggen. Er gingen nog titels naar M. Oppedijk uit Kollum met een Japanse meeuw. Hiermee won hij ook het bondskruis. Bij de Gould amadines was R. Kempenaar uit Zwaagwesteinde de beste. De zebravinken kampioen kwam uit Harkema, namelijk J. Andringa.

Verder was er een titel voor J van Hijum uit Zwaagwesteinde. De Agaporniden kampioen uit Hallum, Y.P. Terpstra. Ook ging een kampioensprijs naar Rottevalle, namelijk naar K. Bosma voor een Turquoisine. Bij de grote parkieten was de prijs voor S. Brouwer uit Surhuisterveen met een Koningsparkiet. En voor de open klasse ging S. Ophuis met een Derbyan er met de prijs vandoor

De prijzen voor de kanaries bleven in Harkema. C. Wiersma bij de enkelingen, W. Weening bij de stellen en stammen en jeugdkampioen werd L. From uit Surhuisterveen, kleinkind van C. Wiersma. Ten slotte werd de “kleinste man” van Harkema kampioen met de kleinste kanarie van de vorm en postuur kanaries.

De tentoonstelling is nog geopend op vrijdag 14 nov van 14.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.2%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
17.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin