Account
Logo
Zoeken
13.6 °C

Drachtster (23) steelt lokbuitenboordmotor

di 24 juni 2014, 13.00 regionaal

LEEUWARDEN - De diefstal van een lokbuitenboordmotor leverde een Drachtster (23) dinsdag een voorwaardelijke celstraf van drie weken op. De man had de motor op 8 augustus 2013 gestolen van een sloep die in de haven van Sumar afgemeerd lag. De politie had de buitenboordmotor voorzien van detectieapparatuur. De motor werd teruggevonden in de badkamer van een woning aan de Tille in Drachten. De bewoner had de motor voor een paar honderd euro van de dieven gekocht.

De Drachtster zei tegen de politierechter dat hij eigenlijk alleen maar chauffeur was geweest voor de mannen die de motor hadden gepikt. Dat maakte hem overigens niet minder schuldig aan de diefstal. In dezelfde zaak werd een 34-jarige Drachtster opgepakt. Het is niet bekend of hij al is veroordeeld. De 23-jarige Drachtster zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan bedreiging. Op 15 juli 2012 zou hij op De Meer in zijn woonplaats een fietser met een luchtbuks hebben bedreigd.

Van dit feit werd de man vrijgesproken. Hij gaf toe dat hij het wapen in handen had gehad, maar hij ontkende dat hij met ermee had gedreigd. Het was zijn woord tegen dat van het slachtoffer en dat vond de rechter te mager om de Drachtster te veroordelen. Bovendien werd uit het proces verbaal niet duidelijk of de man de luchtbuks op de openbare weg had gebruikt. Zelf zei hij dat hij in de tuin van de woning van zijn vader had gestaan, wat op zich niet strafbaar is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws