Account
Logo
Zoeken
18.5 °C

Oppositie Dongeradeel zegt vertrouwen op

do 8 mei 2014, 15.20 uur

DOKKUM - De voltallige oppositie in de gemeenteraad van Dongeradeel zegt het vertrouwen in de nieuwe coalitie op. Aanleiding is een amendement van CDA Dongeradeel, dat twee weken geleden ter vergadering, zonder medeweten van de oppositiefracties, werd ingediend. “It is ûnfoarstelber dat se mekoar noch altyd stypje nei wat der bard is,” aldus fractievoorzitter Pieter Braaksma van de ABD. "Dat jout foar ús absolút gjin fertrouwen foar de takomst."

Tijdens de schorsing in de raadsvergadering vonden de oppositiefracties elkaar al. Zij besloten de zaal te verlaten als het amendement in stemming zou worden gebracht. Onder die dreiging werd het amendement uiteindelijk ingetrokken. De oppositiepartijen hebben afgesproken om de komende jaren meer en vaker gezamenlijk op te trekken. "We hebben elkaar inhoudelijk ook gevonden op een aantal punten," vertelt Van der Aar. "Naast een coalitieakkoord is er straks dus ook een oppositieakkoord."

Op de agenda stond slechts een evaluatie van de proef met gratis parkeren. Maar met het amendement vroeg het CDA plotsklaps om een besluit te nemen over het continueren van het gratis parkeren voor de komende jaren. “Dat kinst net meitsje,” zegt fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries van Dongeradeel Sociaal. “It giet om in beslút fan mear as 2 ton. En dêr kinne je yn de ried net samar mei komme, sûnder dat fraksjesharren dêrop beriede kinnen hawwe. Boppedat moatte wy de kommende jierren struktureel 2,5 miljoen besunigje.”

De nieuwe coalitie van CDA, FNP en Christenunie presenteerde donderdagmorgen het nieuwe coalitieakkoord met als titel 'mear romte oan de mienskip'. Het legt meer verantwoordelijkheden neer bij burgers en legt bij thema's als gratis parkeren en de koopzondag de bal terug bij ondernemers. De beoogde wethouders zijn de huidige wethouders Albert van der Ploeg, Pytsje de Graaf en Sicco Boorsma. Donderdag 15 mei worden ze tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten



regionaal nieuws

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024