Account
Logo
Zoeken
18.2 °C

Bestaande coalitie door in Dongeradeel

do 10 april 2014, 13.07 uur

DOKKUM - Na vele gesprekken tussen de verschillende fracties adviseren de informateurs in de gemeente Dongeradeel een coalitie van de partijen CDA, FNP en ChristenUnie. Dat zijn dezelfde partijen als de partijen die afgelopen jaren aan het roer waren.

De keuze is opvallend. Net voor de verkiezingen gokte de FNP erop de grootste te kunnen worden. Er werd een verhaal over het CDA gelekt naar de Leeuwarder Courant. Vermoedelijk om zo eventueel om het CDA heen te kunnen. Veel effect had het lekken niet. De Leeuwarder Courant plaatste de FNP met naam en toenaam in het rijtje met 'mislukte' verkiezingsstunts. Het CDA trok aan het langste eind. De partij werd opnieuw de grootste.

De informateurs zullen maandag de delegaties van de 7 fracties in kennis stellen van hun bevindingen, die tot deze keuze hebben geleid en de bijbehorende argumenten en overwegingen. Deze extra bijeenkomst wordt voorgezeten door de burgemeester, mevrouw Waanders. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis te Dokkum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum