Account
Logo
Zoeken
18.7 °C

Tilster trapt deur naaiatelier in: boete

di 18 maart 2014, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Kootstertille (33) ging in de fout toen hij met veel geweld bij een naaiatelier in zijn woonplaats naar binnen ging om een paar bootkussens op te halen. De kussens waren van een kennis, die een meningsverschil had over de prijs met de eigenaresse van het atelier. De Tilster moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor huisvredebreuk, vernieling en diefstal.

Dat laatste kon niet bewezen worden, maar voor de andere twee feiten kreeg de man een boete van 470 euro. De Tilster had de deur van het atelier, dat achter de woning van de eigenaresse ligt, ingetrapt waarna hij de kussens had gepakt en meegenomen. De deur raakte beschadigd. De vrouw die het atelier runt had een schadevergoeding van ruim 2000 euro ingediend.

Ze had de tussendeur naar het atelier vervangen, de kussens waren volgens haar nog niet betaald en ze vorderde 600 euro smartengeld. De rechter vond de claim te ingewikkeld om in een strafproces te behandelen. De Tilster moet wel 100 euro smartengeld betalen. Als ze meer vergoed wil hebben, zal de eigenaresse van het naaiatelier zich tot de burgerlijke rechter moeten wenden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum