Account
Logo
Zoeken
8 °C

AZC Burgum krijgt 150 extra bewoners

vr 24 januari 2014, 15.39 uur

BURGUM - Het asielzoekerscentrum (AZC) in Burgum zal de komende tijd worden uitgebreid met maximaal 150 bewoners. Het huidige AZC biedt momenteel plek aan zo'n 450 bewoners. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil de Burgumer opvanglocatie duurzaam herontwikkelen. Het gaat om nieuwbouw waarbij de locatie nog ongeveer 15 jaar behouden blijft.

De huidige gebouwen dateren uit 2000 en kunnen nog mee tot 2018. Om deze reden moet er volgens het COA nieuwe bebouwing komen. De voorkeur gaat uit naar permanente stenen bouw. Dit betekent waarschijnlijk een uitbreiding van de oppervlakte van het centrum. Hiervoor wordt gekeken in de richting van de naastgelegen voetbalvelden. Met de voetbalclubs wordt overlegd over de opties en een eventuele compensatie, bijvoorbeeld het aanleggen van een kunstgrasveld.

Het nieuwe AZC moet zo ingericht worden dat het centrum na vertrek van het COA een andere maatschappelijke functie kan krijgen. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld woningen of gebouwen voor zorginstellingen. Voor de realisatie van de nieuwbouw is het nodig om de opvangcapaciteit van het AZC te verhogen met maximaal 150 bewoners.

De plannen voor de herontwikkeling van het AZC worden de komende tijd uitgewerkt. Het COA hoopt in 2016 te beginnen met de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden. Het college van B&W is blij met de plannen. De herontwikkeling betekent namelijk een woonverbetering voor de bewoners van het AZC en een economische impuls voor de gemeente.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.3%
Ja, op aanvraag  
14.6%
Nee  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk