Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Politie houdt transportcontrole bij Drachten

wo 20 november 2013, 16.33 uur

DRACHTEN - De politie en de RDW hielden woensdag een transport- en milieucontrole op de A7 en de N381. Voertuigen werden van de weg gehaald en ter controle aangeboden op het steunpunt van de Provinciale Waterstaat op het Noorderendin Drachten.

Er werd gecontroleerd op de belading, vereiste papieren en op de technische- en gebruikerseisen van onder andere vrachtwagens met afval en milieu gevaarlijke stoffen en bestelauto's, lichte vrachtauto's tot 3500 kg. Ook vrachtauto’s met zeilen zijkant werden gecontroleerd. Dit omdat bij deze groep vaak overtredingen met betrekking tot het zekeren van de lading voorkomen.

Er werden in totaal ongeveer 30 voertuigen aan een controle onderworpen. Hierbij bleek 1 op de 3 voertuigen niet in orde te zijn. De volgende gebreken werden geconstateerd: 2x een overbelading van 8% en van 28%, 1x niet handsfree bellen, 1x een gladde - versleten band, 2x het niet op juiste wijze zekeren van de lading, 1x overtreding van het ADR en 1x breedte van het voertuig. In verband met de overtredingen werd er ook 4x een maatregel opgelegd wat inhoud dat men niet verder mocht rijden tot dat de overtreding is verholpen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....