Account
Logo
Zoeken
7.1 °C
© WâldNet

Man verdronken nabij Bergumermeer

zo 29 september 2013 14.50 uur

BURGUM - Een 58-jarige man uit het Twentse Ambt Delden is zondag in het water van de Kuikhornstervaart bij Burgum verdronken. De schipper voer met zijn vrouw en hond over het Bergumermeer toen iets voor 14.00 uur de hond van het echtpaar in het water viel. De man wilde de hond redden en sprong er achteraan. Na enige tijd kwam de man niet meer boven water. Dit gebeurde op de Kuikhornstervaart nabij het Bergumermeer. Omstanders die achter de boot voeren, kwamen meteen in actie en waarschuwden rond 14.00 uur direct de hulpdiensten. Deze kwamen massaal ter plaatse.

De brandweer van Burgum kwam met het eerste reddingsteam ter plaatse. Op dat moment was de politie al samen met de omstanders ter plaatse. Het hondje was toen al uit het water gehaald en had het niet overleefd. De schipper was nog altijd spoorloos. Twee brandweerlieden van de Burgumer brandweer gingen vervolgens in het water om langs de oever te zoeken naar de drenkeling. Zij konden alleen zoeken op plekken waar ze konden staan. De ondiepe stukken langs de wal werden als eerste doorzocht. Het zoekwerk werd later overgenomen door drie duikteams uit Leeuwarden, Heerenveen en Sneek.

Door de enorme stroming in het water (door de harde wind) was de zoektocht voor de duikers lastig. Zij hadden zich allemaal verzameld bij Jachthaven Zwartkruis waar ze per boot naar de onheilsplek gingen. Ook waren er uit voorzorg twee ambulances en de traumahelikopter ter plaatse gekomen.

Even voor 16.00 uur werd het levenloze lichaam van de man in het water aangetroffen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....