Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.1 °C

© WâldNet

Onrust over 'vernield ijs' onterecht

di 15 januari 2013 16.10 uur

DOKKUM - De vijf schepen die dinsdagmorgen in alle vroegte door de Dokkumer grachten voeren, deden daarbij niets verkeerd. Dat blijkt uit de reacties van de Provincie Fryslân en organisatie slaapschepen.nl. Bij WâldNet kwamen diverse verontwaardigde reacties binnen over de schepen die het ijs zouden vernielen en ook op Twitter waren de reacties allesbehalve vriendelijk. Dinsdagmorgen lag er op sommige plaatsen op de elfstedenroute bij Dokkum een flinterdun laagje ijs.

Hotelschepen gingen eerder weg
De vijf hotelschepen gingen juist eerder weg om zo niet het vaarverbod van de provincie Fryslân te overtreden. Dat verbod geldt dinsdagmiddag vanaf 18.00 uur. "De fanatieke schaatsers hadden vast het liefst al op zaterdag een vaarverbod gehad, maar daarvoor moeten ze bij de provincie Fryslân zijn", luidt de verklaring van slaapschepen.nl.

Schepen kwamen uit Groningen
De vijf schepen boden tijdens het Noorderslag pop festival weekend 2013 in Groningen plaats voor overnachtingen. In de stad Groningen lagen de schepen klaar voor een groot aantal gasten en dinsdagmorgen waren ze weer op de terugweg naar verschillende ligplaatsen. De schippers waren goed op de hoogte van het vaarverbod en alle onrust over het 'bewust vernielen van ijs' blijkt dan ook onterecht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....