Logo
Zoeken
Zoeken
-3.2 °C
Foto: Jilmer Postma

Docent onderscheiden voor redding

di 27 november 2012 18.32 uur

DRACHTEN - Hendrik Elzinga uit Beetsterzwaag is dinsdagmiddag door burgemeester Tjeerd van Bekkum onderscheiden met de bronzen medaille met bijbehorende oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en bronzen legpenning en bijbehorend getuigschrift van de Stichting Carnegie Heldenfonds. De burgervader verraste de docent van Het Drachtster Lyceum tijdens een facultatieve studiemiddag.

Bijna een jaar geleden, op 1 december 2011, redde Elzinga het leven van de toen 15-jarige scholiere Roos van Gulick uit Beetsterzwaag. Het meisje was, op weg naar huis, door een epileptische aanval in Kortehemmen de sloot beland en kwam onder water te liggen. Elzinga, die net kwam aanfietsen, bedacht zich geen moment en sprong in de sloot. Terwijl hij het hoofd van het meisje boven water hield, werd door anderen alarm geslagen bij de hulpdiensten.

Elzinga haalde daarna samen met omstanders het meisje uit de sloot. Het onderkoelde slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en later die dag naar het UMCG in Groningen. Na een kleine week mocht ze het ziekenhuis weer verlaten en sindsdien gaat het uitstekend met de scholiere van Singelland VHS.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....