Logo
Zoeken
Zoeken
4.4 °C

Kollumse beticht van laster & stalking

ma 26 november 2012 21.30 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie heeft maandag bij de Leeuwarder rechtbank een celstraf van drie maanden geëist voor een 46-jarige inwoonster van Kollum wegens smaad, laster en stalking. De officier is ervan overtuigd dat de Kollumse samen met een inwoner van Buitenpost geprobeerd heeft een vrouw uit Hurdegaryp en haar gezin op alle mogelijke manieren zwart te maken. De twee stuurden emails en brieven naar Jeugdzorg, huisartsen, de politie en naar de scholen van de kinderen van het gezin. In die brieven werd gesuggereerd dat de kinderen werden verwaarloosd, misbruikt en mishandeld.

Ook zou er in het gezin sprake zijn van huiselijk geweld. De Hurdegarypse zou net doen alsof ze MS had en de vader zou kinderporno op zijn computer hebben. De brieven leidden tot onder andere een onderzoek van Jeugdzorg. Er bleek niets abnormaals met het gezin aan de hand te zijn. De Buitenposter stond aan het hoofd van een stichting die buiten de reguliere gezondheidszorg om geestelijke bijstand verleende. De Buitenposter noemde zichzelf psycho-therapeut. De man heeft een relatie gehad met de Hurdegarypse. Nadat de vrouw begin 2010 brak met de man en zijn stichting, kwamen de brieven. De Buitenposter werd op 1 februari 2011 veroordeeld tot drie maanden cel plus negen maanden voorwaardelijk.

De officier van justitie wil dat de Kollumse dezelfde straf krijgt, inclusief de negen maanden voorwaardelijk. De Buitenposter heeft tijdens de politieverhoren toegegeven dat hij de bedenker was van het kwalijke brievenbombardement. Volgens de Kollumse is dat niet waar. De man zou zwaar onder de medicijnen hebben gezeten toen hij met de politie praatte. De vrouw zegt dat zij een aantal brieven heeft opgesteld. De brieven met de ergste beschuldigingen zouden zijn geschreven en verstuurd door wat zij noemde 'het collectief'. Namen wilde ze niet noemen. Het slachtoffer diende een schadevergoeding in van ruim 4800 euro. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....