Logo
Zoeken
Zoeken
5.6 °C

Drankrijder merkt niets van botsing

ma 26 november 2012 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een 51-jarige inwoner van Ternaard was doorgereden, nadat hij op de Stasjonswei bij Hantum met zijn auto de spiegel van een tegenligger had geraakt. Toen de politie de Ternaardster thuis opzocht, bleek dat hij veel te veel had gedronken. Hij zat ruim vier keer boven de toegestane hoeveelheid alcohol. Bovendien was zijn auto niet verzekerd. Maandag bezwoer de man de politierechter dat hij pas had gedronken nadat hij thuis was gekomen. 'Ik heb zeker zes halve liters bier en zes borrels gehad', zei hij.

Hij beweerde dat hij eigenlijk niets had gemerkt van de aanrijding. Hij had alleen een tik gehoord. De andere auto had wel schade: doordat de spiegel naar binnen was geklapt, was de portierruit versplinterd. De auto die achter de verdachte reed raakte vervolgens beschadigd door het rondvliegende glas. De eigenaar heeft de lakschade -een bedrag van bijna 2000 euro- kunnen claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. De Ternaardster is een afbetalingsregeling overeengekomen met het fonds.

De rechter bepaalde dat de man het restant van de schade -ruim 1000 euro- ook moet betalen. De Ternaardster moet ook de schade betalen van de auto waar hij mee botste. Dat kost hem nog eens 500 euro. De rechter geloofde niet dat de man pas na de botsing aan de drank was gegaan. De bestuurders van de andere auto's hadden verklaard dat hij tegen de middenas van de weg had gereden. De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 30 uur en een rijontzegging van een half jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....