13,4 °C

Eerste Fries met alcoholslot in beroep

di 10 januari 2012 18.35 uur

LEEUWARDEN - Advocatenkantoor Anker & Anker gaat een 41-jarige man bijstaan die als eerste in aanmerking komt voor een alcoholslot. De verdachte werd recentelijk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd maar de man tekende vervolgens bezwaar aan. Omdat hij werkzaam is bij een installatiebedrijf heeft hij zijn rijbewijs nodig en de raadkamer besliste onlangs dat hij zijn rijbewijs terug kon krijgen.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheid wil nu echter dat de man niet meer mag rijden zonder alcoholslot. De advocaat van de verdachte is het hier echter niet mee eens. Alleen een rechter zou zo'n ingrijpende maatregel moeten kunnen opleggen en ook vindt de advocaat de kosten van zo'n 3500 euro veel te hoog. De verdachte draait namelijk op voor alle kosten voor de inbouw van het alcoholslot.

Advocaat mr. Tjalling van der Goot bestudeert momenteel onder andere of het Alcoholslotprogramma (ASP) in strijd is met regels van Europees recht. Het ASP kent namelijk niet - zoals in het strafrecht - een draagkrachtbeginsel. Dat houdt in dat de kosten voor een miljonair even hoog zijn als voor een uitkeringsgerechtigde.

 

Regionaal nieuws

woensdag 15 september | 4 reacties

Zeven inbraken in een week