15.5 °C

Inzet extra ambulance bij Dokkum

vr 09 december 2011 00.00 uur

DOKKUM - Vanaf maandag a.s. wordt een extra ambulance gestationeerd in Noordoost Friesland. Deze ambulance wordt gefinancierd door De Friesland Zorgverzekeraar. Omdat de spoedhulp (Acute Zorg Post) van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum volgende maand gaat sluiten, moet de extra ambulance deze spoedhulp compenseren.

De spoedhulp van het ziekenhuis zal de komende weken nog open blijven. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is akkoord dat de spoedhulp tot medio januari open blijft. Voorwaarde is hierbij wel dat met ingang van komende maandag de extra ambulancevoorziening in de regio wordt ingesteld. De IGZ wil verder dat de acute zorgfaciliteiten in de regio Noordoost Friesland worden uitgewerkt in lijn met de eisen die de Inspectie eerder stelde. Medio januari moet hiervoor een eerste aanzet met de Inspectie worden besproken.

Samengevat komt het er op neer dat de maatregelen die De Sionsberg eind november heeft aangekondigd hoe dan ook worden uitgevoerd. Deze maatregelen waren voor de Inspectie de voorwaarde waaronder het verscherpt toezicht van De Sionsberg werd beëindigd. De op te heffen afdeling spoedhulp voldoet al jaren niet aan de norm en het opheffen van de afdeling was voor de IGZ een voorwaarde om het verscherpt toezicht op het Dokkumer ziekenhuis op te heffen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet