7 °C
© Jochem Wiersma

Beatrix bij brandweer Ternaard

za 26 november 2011 21.49 uur

TERNAARD - Zaterdagavond heeft 'Koningin Beatrix' een bezoek gebracht aan het brandweerkorps van Ternaard. Reden van het hoge bezoek was het afscheid van Sjoek Venema uit Ternaard. Hij neemt na 31 jaar trouwe dienst, afscheid als brandwacht van het brandweerkorps Ternaard.

Aan het eind van de middag kreeg Sjoek thuis de twee brandweerauto's van het korps Ternaard met gillende sirenes voor deur. Toen Sjoek buiten stond, naderden er vanuit de verte enkele auto's met blauwe zwaailichten. Het bleken drie donker gekleurde Audi's te zijn, die stopten bij de woning van Sjoek Venema.

Niemand minder dan Beatrix stapte uit de middelste auto. Bent u de heer Venema?, vroeg de majesteit. Al snel werd het Sjoek duidelijk dat hij in de maling was genomen. Na enkele minuten vertrok Beatrix met Sjoek en zijn vrouw Sietske voor een rondrit door Ternaard.

Sjoek had duidelijk laten weten dat hij bij zijn afscheid géén koninklijk lintje wilde ontvangen, mits deze door de koningin zelf werd opgespeld. De vrijwillligers van Ternaard wilden Sjoek echter niet zonder een speldje laten vertrekken. Er werden een onderscheiding en een medaille gemaakt, die door Beatrix werden uitgereikt. Zo kreeg Sjoek toch nog zijn welverdiende lintje.

Hierna vertrok Beaxtrix weer naar paleis het Loo en kon er in de kazerne worden genoten van een heerlijk warm buffet.

's Avonds werd in het bijzijn van de oudgedienden, door bevelvoerder Vincent Waterval een toespraak gehouden en aan Sjoek een kado uitgereikt. Commandant Henk van der Veen moest wegens ziekte verstek laten gaan.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie