0,9 °C
© Martijn de Vries

Drugslab ontdekt in Gorredijk

vr 25 november 2011 17.59 uur

GORREDIJK - In een woning aan de Trimbeets in Gorredijk is vrijdagmiddag een drugslaboratorium door de politie ontdekt. Bewoners hadden de politie gewaarschuwd omdat ze al een dag lang een hond hadden horen blaffen terwijl ze de bewoner al een paar dagen niet hadden gezien. Toen de politie in de middag een kijkje nam in de woning, werd het laboratorium ontdekt. Deze werd in een slaapkamer ontdekt welke gevuld was met flessen, poeders en vloeistoffen.

Omdat onduidelijk was om welke stoffen het ging, werd de woning gelijk afgezet en werd de brandweer en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning bij Ontmantelen van de KLPD ingeschakeld. De ontmanteling van het lab heeft tot diep in de nacht geduurd. Uit onderzoek moet nu blijken wat de bewoner precies maakte en hoelang het lab in gebruik is geweest.

De 35-jarige bewoner uit Gorredijk is door de politie aangehouden. Hij kon worden aangehouden toen hij kwam aanlopen bij het huis. Hij had niet door dat de politie aldaar al bezig was met een onderzoek. De jonge pitbull die in de woning verbleef, is naar een dierenpension gebracht. De man woonde sinds vijf jaar alleen in de woning, en was al eerder gepakt met een drugslab elders in Gorredijk.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

woensdag 8 december

Burgumer opgepakt na mishandeling

Advertentie

Advertentie