4,2 °C

© WâldNet

Nynke Themmen kinderburgemeester

wo 26 oktober 2011 22.50 uur

DOKKUM - Nynke Themmen uit groep 8 van de Foeke Sjoerds Skoalle in Oosternijkerk gekozen is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dongeradeel. Ze volgt Maud Hoogland op, de deze taak sinds oktober vorig jaar op zich heeft genomen. Ze is de derde leerling die zich kinderburgemeester mag noemen.

De 19 deelnemers moesten zich onder voorzitterschap van raadslid Marjan Dreves - Veer (CDA) in maximaal drie minuten presenteren aan een jury. Deze bestond uit burgemeester Marga Waanders en de raadsleden Cootje Klinkenberg – Franken (PvdA) en Lolke Folkertsma (FNP). Ze mochten op de stoel van de echte burgemeester zitten en, uit het hoofd, een toespraakje houden.

Alle Sytze Talsma van de Ids Wiersmaskoalle uit Brantgum en Siska Hartendorp van de Gearing uit Ee sprongen er in de ogen van de jury uit. Deze drie gingen dan ook door naar de finaleronde, waarbij ze een onverwacht toespraakje moesten houden. De jury had lang beraad nodig om te bepalen wie van deze drie de nieuwe kinderburgemeester zou worden. De jury koos na veel wikken en wegen voor Nynke Themmen omdat haar presentatie net iets meer indruk maakte.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie