17,3 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Veel creaties bij Kindergondelvaart

vr 14 oktober 2011 22.54 uur

DROGEHAM - Vrijdagavond werd in Drogeham voor de 6e maal weer een kindergondelvaart georganiseerd. Ook dit evenement is inmiddels een traditie geworden en wordt jaarlijks twee tot drie weken na de “Grote” gondelvaart op wielen gehouden.

De gehele organisatie van deze kindergondelvaart wordt door de kinderen zelf gedaan, van het maken van de gondels, de raambiljetten tot het begeleiden van de gondels wordt gedaan door de kinderen. Deze organisatoren in de dop hadden het dit jaar weer goed voor elkaar, een heuse speaker heeft op de vrijdag avond het publiek uitleg gegeven over de onderwerpen welke aan het talrijke publiek voorbij kwamen.

Zo zag met onder andere een gondel welke in het teken stond van de verpleging, eentje met het thema vliegtuig en weer een andere stond in het teken van de “Heksendans”, een titel, welke veel leek op een creatie uit de grote gondelvaart zo zie je dat de inspiratie over al vandaan komt.

Ook was het bestuur van de stichting gondelvaart op wielen als toeschouwer bij de rondgang aanwezig, en het spreekt voor zich dat het stichtingsbestuur van dit evenement, ontzettend trots is op dit gebeuren, voor hun geldt de volgende zegswijze: "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst." en dat zit bij organisatie van de gondelvaart op wielen dus wel goed.

Sinds 2006 wordt dit evenement gehouden op het parcours rond de Sânkop. De eerste twee keer was het hoofdzakelijk met kinderen van de buurt, maar ook dit jaar maakten vooral vriendjes en vriendinnetjes hun debuut.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

17,3 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.