15,5 °C

Inzet cameratoezicht op Profronde

di 26 juli 2011 09.54 uur

SURHUISTERVEEN - Voor het eerst zal er tijdens en na de Profronde in Surhuisterveen cameratoezicht worden ingezet. Dat heeft de gemeente Achtkarspelen besloten in overleg met de politie en particuliere beveiligingsdiensten. Dankzij de inzet van camera's heeft de politie samen met de beveiligingsdienst vanuit een centrale post in één oogopslag zicht op het centrum van Surhuisterveen en kunnen de hulpdiensten goed worden aangestuurd.

In de laatste twee jaar liep het feest na de Profronde enigszins uit de hand toen er op diverse plaatsen vechtpartijen ontstonden. De politie moest ingrijpen. Het Wielercomité en de horeca ondernemers zijn volgens de gemeente Achtkarspelen erg gemotiveerd om blijvend te komen tot kwaliteitsverbetering van de organisatie van dit evenement. Mede daardoor is gekozen voor de inzet van cameratoezicht zodat tienduizenden mensen op plezierige en veilige wijze kunnen genieten van het evenement.

De kosten voor het cameratoezicht zijn 1500 euro en worden dit jaar betaald door de gemeente Achtkarspelen. Doordat er op korte termijn is besloten tot camera inzet, heeft de gemeente voor dit jaar de kosten voor haar rekening genomen. Er zal na de Profronde een evaluatie plaatsvinden en dan zal ook gekeken worden wie de kosten volgend jaar betaalt (alleen gemeente, of verdeeld over de verschillende partijen).

 

Regionaal nieuws