18,6 °C

Kollumerlanders stelen gereedschap

wo 18 mei 2011 12.48 uur

KIMSWERD -

De politie heeft het onderzoek naar de inbraak in een bedrijfsauto en diefstal uit een appartement opgelost. De diefstal vond plaats op 6 december 2010 bij een appartementencomplex aan de Kimswerderlaan. Uit een geparkeerde bedrijfswagen werden een bouwradio, decoupeerzaag, klopboormachine, fototoestel en een schroefmachine gestolen. Ook uit het appartement werden slopen en lakens weggenomen.

Onderzoek
De zaak kwam aan het licht toen de bedrijfsauto van een 53-jarige inwoonster van Kimswerd leeg achter hun woning werd aangetroffen. Uit de auto bleek gereedschap te zijn gestolen. Ook bleek dat uit het appartement van beddengoed was ontvreemd. Naar aanleiding van de diefstallen stelde de politie een onderzoek in.

Tijdens het onderzoek kwamen een 23-jarige inwoner van Kollum en een 23-jarige inwoner van Kollumerzwaag in beeld en zij werden vervolgens aangehouden. De mannen bekenden de diefstallen. Tijdens het verhoor kwam naar voren dat ze de gestolen goederen door hadden verkocht. De politie heeft eind maart een 22-jarige inwoner van Buitenpost en een 27-jarige inwoner van Kootstertille op verdenking van heling aanhouden. Na verhoor werden de verdachten heengezonden. Tegen alle vier verdachten werd is proces-verbaal opgemaakt.

 

Regionaal nieuws

18,6 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.