6,4 °C

Hogere straf voor oplichter

do 03 maart 2011 20.50 uur

LEEUWARDEN -

Een Surhuistervener (42) is wegens flessentrekkerij, verduistering, bedreiging en mishandeling van zijn partner door het gerechtshof veroordeeld tot vijf jaar cel. Dat is een jaar meer dan de rechtbank in juli vorig jaar oplegde. Toen kreeg de Surhuistervener niet alleen vier jaar cel, hij moest ook 150.000 euro terugbetalen aan degenen die hij had opgelicht. De man is al diverse keren veroordeeld voor soortgelijke feiten.

Het bedrag dat terugbetaald moet worden valt in hoger beroep ietsje lager uit: het hof wees twee schadevorderingen op formele gronden af. In 2009 heeft de Surhuistervener in krap een half jaar tijd meer dan veertig bedrijven gedupeerd.

De man bestelde spullen voor zijn twee bedrijven, een constructie- en een vloerenbedrijf, zonder ooit een cent aan de leveranciers te betalen. Van de opbrengst bekostigde hij zijn cocaïneverslaving. Zijn 47-jarige partner werd door de rechtbank veroordeeld tot 9 maanden cel, plus 3 maanden voorwaardelijk. Een derde verdachte, een toen 39-jarige Drachtster, kreeg een werkstraf van 180 uur en een maand voorwaardelijk.

 

Regionaal nieuws

6,4 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.