3,1 °C

Vernielde camera neemt daders op

wo 23 februari 2011 17.31 uur

LEEUWARDEN -

Een 20-jarige Burgumer had net zo goed een papiertje met zijn naam en adres achter kunnen laten, toen hij op 15 en 16 januari 2010 samen met een paar maten een bewakingscamera van OSG Singelland vernielde. Het groepje bekogelde de camera met sneeuwballen. Uiteindelijk moest de camera het onderspit delven, maar hij had eerst wel feilloos geregistreerd wat er gebeurde voor hij het loodje legde.

Het was een soort spelletje geweest, zei de Burgumer woensdag tegen de politierechter. 'Kijken wie hem kon raken'. Toen de camera los van de muursteun was geraakt, deed de Burgumer een ultieme poging het ding te pakken. Hij faalde, maar een maat lukte het wel om de camera definitief los te trekken. Het leverde de school een schadepost op van ruim 650 euro.

Een paar maanden later was de Burgumer behoorlijk in de olie, toen hij door een uitsmijter van Club Q uit de disco werd gezet. Het was op 18 april, dezelfde avond dat Redmar Smedema werd mishandeld. De verdachte ging helemaal over de rooie. Volgens de politie sloeg hij met handen en voeten om zich heen, liep het speeksel hem uit de mond en had hij een loopneus.

De officier van justitie vermoedde dat de Burgumer nog iets anders had gehad dan tig biertjes en een jointje, zoals hij bij de politie had verklaard. De verdachte zei dat hij kwaad was geworden omdat een van de personeelsleden van de discotheek hem had opgeruid. Hij was zo door het dolle heen dat hij de politiemensen, die van plan waren hem naar huis te brengen, voor van alles en nog wat uitschold.

Zijn advocate zei dat hij toen al had vernomen dat Redmar Smedema, een vriend van hem, in de disco was mishandeld. De rechter veroordeelde de Burgumer tot betaling van een boete van 800 euro. Hoewel de schadevordering van de school niet volgens de regels was ingevuld, vond de rechter dat de verdachte in ieder geval een derde van het bedrag moet betalen.

 

Regionaal nieuws

3,1 °C

11 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.