18.8 °C

Ropta Boys gelijk tegen Beetgum

za 22 januari 2011, 19.26 uur

BEETGUM - De herstart van Ropta Boys na de winterstop was zaterdagmiddag op zijn zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven. Ropta Boys maakte helemaal geen indruk in en tegen Beetgum. Gelukkig waren de invallers Johannes de Groot en Simon Dijkstra op dreef in de slotfase, waardoor Ropta Boys met heel veel moeite toch nog een punt overhield aan deze wedstrijd.

Het vele meegereisde Ropta Boys publiek kreeg tot een kwartier voor tijd een zeer teleurstellende wedstrijd voorgeschoteld. Ropta Boys kon de hoge positie op de ranglijst in zijn geheel niet waarmaken.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter S Tawafra had Ropta Boys het meeste balbezit. Beetgum had duidelijk gekozen voor behoudend voetbal en dan loeren op de counter. Ondanks het vele balbezit van Ropta Boys werd er eigenlijk geen uitgespeelde kans gecreëerd in de eerste helft. De spirit, de overtuiging en de wil om te willen winnen ontbrak afgelopen zaterdagmiddag bij Ropta Boys 1.

Of dit nu lag aan het gemis van drie spelers of de lange periode van geen voetbal is niet te zeggen. Het eerste kwartier was slecht aan Ropta Boys zijde. Na dit kwartier leek Ropta Boys zich te herstellen. Er werden enkele goede combinaties op het goed bespeelbare veld gelegd.

Dit resulteerde in enkele kleine kansen. Eerst werd een schot van Arend Castelein van de lijn gehaald. Daarna claimde Ropta Boys tot tweemaal toe een penalty na het neerhalen van Roelof Weidenaar en even later voor een handsbal. Beide keren weigerde de scheidsrechter te fluiten.

Beetgum wist makkelijk stand te houden en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Na een half uur spelen werd zo'n snelle uitbraak teniet gedaan door Andries Weidenaar ten koste van een overtreding. Deze op zich vrij ongevaarlijke vrije trap werd in de muur aangeraakt en van richting veranderd, waardoor keeper Hillebrand Tanja kansloos werd en bal binnen rolde voor de 1-0.

Na deze treffer probeerde Ropta Boys de druk op te voeren, maar dit leidde niet echt tot overtuigend en beter voetbal. Toch had Ropta Boys voor rust de gelijkmaker moeten scoren. Een voorzet van Aant Soepboer belandde voor de voeten van Geert Linthof. Zijn drop-kick werd van dichtbij over geschoten. Het overwicht van Ropta Boys werd alleen vertaald in veel balbezit, maar geen kansen. Zo eindigde de eerste helft in mineur voor de geel-groenen.

Venijn zit in de staart van de wedstrijd. De tweede helft werd iets energieker aangepakt door Ropta Boys. Opnieuw leidde het vele balbezit niet tot kansen. Ropta Boys wist zich eigenlijk geen raad met het vele balbezit. Tot aan de 16 meter ging het nog behoorlijk, maar daarna was de besluiteloosheid zeer groot bij de spelers. Men wist geen bres te slaan in het zeer defensief optreden van Beetgum. Zo kabbelde de wedstrijd voort met zo nu en dan een mogelijkheid.

Na 20 minuten creëerde Ropta Boys eigenlijk de grootste kans na een geslaagde aanval. Via Arend Castelein en Tjidsger Braaksma werd Roelof Weidenaar vrij voor de goal gezet, maar zijn inzet ging over. Dit bleek toch de eerste aanzet voor beter voetbal. Na 25 minuten voetbal werd Aant Soepboer gewisseld voor Johannes de Groot. Dit was de tweede aanzet tot meer dreiging. Nog maar koud in het veld wist Johannes de Groot zijn ploeg langszij te koppen.

Net voor het verstrijken van het halfuur schoot Tjidsger Braaksma strak in. De keeper van Beetgum kon de bal nog keren, maar de rebound was voor de attente Johannes de Groot die de gelijkmaker binnen kopte. (1-1) Deze vreugde duurde wel geteld 40 seconden, want vanaf de aftrap stond Ropta Boys volledig te slapen of nog na te genieten, want de lepe Martin Johannes Bloem schoot Beetgum fraai naar 2-1. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Het werd zelfs nog erger, want in de 38e minuut werd het 3-1. Trainer Yko de Boer had voor deze goal laatste man Andries Weidenaar gewisseld voor aanvaller Simon Dijkstra.

Na deze goal gaf niemand meer een stuiver voor de kansen van Ropta Boys op een beter resultaat. Toch stonden de invallers op aan Ropta Boys zijde, want vlak voor het verstrijken van de reguliere tijd wist invaller Johannes de Groot vanaf de rechterzijde een puntgave voorzet af te geven op Tjidsger Braaksma. Van dichtbij kopte Tjidsger de 3-2 binnen.

Na deze aansluitingstreffer ging Ropta Boys vol op jacht naar de gelijkmaker. Hiervoor kregen Arend Castelein en Tjidsger Braaksma nog twee hele grote mogelijkheden voor Ropta Boys zonder resultaat. Toch was het invaller Simon Dijkstra die zijn ploeg in blessuretijd op grandioze wijze naar de gelijkmaker schoot. Vanaf rand 16 meter knalde hij de bal snoeihard binnen. (3-3) Via deze narrow escape hield Ropta Boys, door de invallers, op de valreep toch nog een punt over aan deze slechte wedstrijd.

Komende dinsdagavond zal het veel en veel beter moeten wil de ploeg geen afstraffing krijgen van Be Quick Dokkum in de beker.

Eindstand: 3-3.