11.6 °C

Twijzelerheide krijgt eigen kringloop

za 27 november 2010 19.27 uur

TWIJZELERHEIDE - Met de komst van een Steunpunt heeft het dorp Twijzelerheide sindskort een eigen kringloopwinkel. De inbrengwinkel is gevestigd in het voormalige bankgebouw aan de Ds. Zijlstrawei 1A in het dorp. In het gebouw krijgen tevens een nieuw Steunpunt en Virtueel Loket een plekje. De nieuwe aanwinsten werden zaterdag officieel geopend door burgemeester Tjeerd van der Zwan en wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen.

Het steunpunt is in het leven geroepen om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. Het wordt ingericht en bemenst onder supervisie van Raderwerk Buitenpost. Vanuit het steunpunt kunnen allerlei activiteiten worden verricht waaronder de inbrengwinkel: Hastommenocht. Inwoners van Twijzelerheide kunnen hier hun overtollige kleding verkopen en ze krijgen de helft van de opbrengst bij verkoop.

In het gebouw is tevens een Virtueel Loket gerealiseerd omdat er continu diensten en voorzieningen uit het dorp verdwijnen. Met de komst van het loket wordt voorkomen dat mensen niet naar een ander dorp hoeven te reizen om antwoord op hun vragen te krijgen. Via een beeldscherm kunnen inwoners van Twijzelerheide contact leggen met verschillende dienstaanbieders zoals de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Achtkarspelen en de politie.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws