6,8 °C

Centrum Jeugd en Gezin geopend

wo 24 november 2010 21.07 uur

SURHUISTERVEEN -

Onder leiding van Minister Rouvoet van het vorige gevallen kabinet zijn in de afgelopen jaren diverse Centra voor Jeugd en Gezin opgestart. In Achtkarspelen werd woensdag het centrum aan de BJ Schurerweg 2 in Surhuisterveen feestelijk geopend. Het gebouw werd officiëel geopend door het plaatsen van een naambordje op de gevel. Wethouder Antuma deed dit samen met mevrouw E. Zeinstra, manager van de Jeugdgezondheidszorg Achtkarspelen en de heer P. van der Velde, manager van het schoolmaatschappelijk werk Achtkarspelen. Tevens werd het samenwerkingsconvenant ondertekend.

In de middag gaf mevrouw Van Boven vervolgens een lezing voor samenwerkingspartners binnen het CJG (Jeugdgezondheidszorg, schoolmaatschappelijk werk, peuterspeelzaalwerk en kinderopvang, onderwijs, Timpaan, politie, Bureau Jeugdzorg). De lezing ging over slagvaardig samenwerken binnen de netwerkstructuur van het CJG conform de daarvoor nu geldende privacy regels

's Avonds vond er voor ouders met kinderen tot 12 jaar een zgn. Tripple P avond plaats. Alle ouders uit Achtkarspelen waren welkom bij de gratis workshop ‘Positief opvoeden werkt!’ in MFC it Vleckehûs in Surhuisterveen. Tijdens de workshop kregen ze informatie, advies en/of hulp om de opvoeding van hun kind(eren) gemakkelijker en plezieriger te maken.

Het CJG moet dé plek worden waar organisaties voor de jeugd met elkaar samenwerken binnen Achtkarspelen. Iedereen kan bij het CJG terecht met alle vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is er voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

6,8 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.