22.2 °C

Ropta Boys onderuit tegen Rood Geel

zo 26 september 2010, 6.50 uur

LEEUWARDEN - Ropta Boys ondervond afgelopen zaterdag in Leeuwarden tegen Rood Geel veel tegenslag en kwam deze niet te boven. Rood Geel was geslepener en gewiekster dan de Ropta Boys spelers met als gevolg een 3-1 overwinning voor de Leeuwarders.

Ropta Boys speelde helemaal niet slecht en nam vanaf de meet het initiatief door gedreven en fel spel. Er kwamen in die beginfase meerdere kansen voor Ropta Boys. Rood Geel moest zich in het eerste kwartier beperken tot verdedigen. Er waren kansen voor Sander Braaksma, Willem Wijma en Arend Castelein, maar evenzo vaak stond de keeper van Rood Geel op de juiste plaats.

Ondanks de kansen voor de bezoekers werd de goal na 20 minuten gescoord aan de andere kant. Een Rood Geel speler schiet vanaf 20 meter geheel tegen de verhouding in schitterend in de kruising. (1-0)

Na dit onverwacht doelpunt ging er veel mis bij Ropta Boys. De ploeg begon te zeuren op en tegen elkaar met als gevolg slechter voetbal. Daar kwam bij dat keeper Geart Dam geblesseerd aan de knie moest worden vervangen door Tjidsger Braaksma. Na een half uur herpakte Ropta Boys zich een kreeg mogelijkheden via Roelof Weidenaar die onvoldoende kracht kon zetten achter een geplaatste kopbal. Arend Castelein zag in deze fase zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Rood Geel was met name gevaarlijk via behoorlijk lastige afstandschoten. Toch had Ropta Boys moeten rusten met een gelijke stand. Dit gebeurde niet, want een perfecte voorzet van Birhanu Rispens werd net over het vijandelijke doel gekopt door Roelof Weidenaar. Ruststand: 1-0.

Net als in de eerste helft begon Ropta Boys ook sterk aan de tweede helft. Meteen mogelijkheden via Geert Linthof met een schot net over de lat en Jan Pzn Braaksma kopt net over de lat. Net als in de eerste helft viel niet het doelpunt aan Ropta Boys zijde, maar bij tegenstander Rood Geel. Alleen dit doelpunt was volgens de gehele Ropta Boys ploeg een buitenspel doelpunt. Ondanks de vele protesten bleef de scheidsrechter uiteindelijk bij zijn standpunt en keurde de goal goed. (2-0) Opnieuw tegenslag met als gevolg veel gemor aan Ropta Boys zijde richting scheidsrechter.

Gelukkig realiseerde de ploeg dat men met zeuren en morren niet veel opschiet. De Ropta Boys ploeg begon weer te voetballen en wist na 65 minuten een schitterende aansluitingstreffer te scoren. Het was Birhanu Rispens die een voorzet met een prachtige halve omhaal in de touwen joeg. (2-1)

Na dit doelpunt ging Ropta Boys op jacht naar meer. De druk werd opgevoerd, maar Rood Geel ging met man en macht deze voorsprong verdedigen. Men deed dit zeer irritant door ongelooflijk tijd te rekken. Ropta Boys had hier geen antwoord op in de slotfase van deze wedstrijd. Men kreeg geen echte kansen meer. Het werd zelfs erger, want opnieuw wist Rood Geel een dubieus doelpunt te scoren.

In de 85e minuut werd bij een Rood Geel aanval Ropta Boys speler Jan Meindert Castelein zo ongeveer neergeslagen. Opnieuw weigerde de scheidsrechter in te grijpen met als gevolg een doelpunt voor Rood Geel. (3-1)

Na dit doelpunt werd het behoorlijk onvriendelijk en het veld. Rood Geel maalde hier niet om, want zij waren uiteindelijk de lachende derde met een ietwat geflatteerde overwinning. Hierdoor is de eerste nederlaag een feit voor Ropta Boys in deze competitie. Volgende week komt Rottevalle op bezoek en krijgt Ropta Boys de gelegenheid om deze kater weg te spoelen. Eindstand: 3-1.