10 °C

© Geurt P. Maassen van den Brink

Tweede editie Roblesrock succesvol

zo 15 augustus 2010 13.41 uur

GROOTEGAST - Zaterdag werd voor de tweede keer het Robles Rock festival gehouden in het park van het Groningse Grootegast, net buiten het gebied waarin WaldNet altijd opereert. Het festival begon ’s middags om twaalf uur, en eindigde om middernacht. Robles Rock telt maar liefst drie podia waarop zowel landelijke als regionale bands van zich konden laten horen.

Robles Rock profileert zich als familiefestival. Een festival waarbij het naast de muziek ook om de vele kinderactiviteiten gaat. Een evenement voor het hele gezin is het idee. Zo vermaakten de jongste kinderen zich met de springkussens en konden zij geschminkt worden. De oudere kinderen streden in de diverse panna-kooien tegen elkaar.

Naast de bekende bands en artiesten als Rigby, Destine, Christiaan Hof, krause en Only Seven Left, geeft het festival ook ruimte voor regionaal talent als: Twiggy Sleaze, Radius, Tommy Ebben en Them Holy Rollers. Op het derde podium waren regionale acts als Duo Nulennix, Still Addicted en Louis Godschalk te zien. Zij lieten de bezoekers kennis laten maken met de muziekcultuur van het Westerkwartier.

De oprichter van Stichting Robles Rock, Johannes Dolislager, heeft het festival opgezet als reactie op de weinige cultuurevenementen binnen de regio. Het festival werd vernoemd naar Caspar de Robles, stadhouder van Friesland, Groningen en Drenthe aan het begin van de Tachtig jarige Oorlog.

De foto's van de drie WaldNet fotografen zijn te vinden op de sites van de fotografen:
Martijn de Vries
Maurice Hamming (met reservetoestel)
Geurt Pieter Maassen van den Brink

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws