Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Invalide drankrijder genoeg gestraft

do 8 juli 2010, 16.27 uur

LEEUWARDEN - De gevolgen van een verkeersongeval zijn voor een 34-jarige man uit Augustinusga dermate ingrijpend geweest dat een straf geen toegevoegde waarde heeft. De Leeuwarder rechtbank verklaarde de man schuldig aan het rijden met drank op en het veroorzaken van het ongeluk, zonder daar verdere consequenties aan te verbinden.

De man was op 2 januari vorig jaar na een cafébezoek in Harkema achter het stuur gestapt. Een kennis reed met hem mee. Op de Hamsterpein bij Drogeham kwam de auto in een oncontroleerbare slip en knalde tegen een boom. De inzittenden zaten bekneld en moesten door de brandweer uit het wrak gezaagd worden.

De passagier had een gebroken onderarm en een kniefractuur opgelopen. De bestuurder was eveneens zwaargewond, zijn linkeronderbeen moest geamputeerd worden. Hij zit in een rolstoel en is nog steeds aan het revalideren. Dat de man zijn hobby's en zijn werk niet meer kan uitoefenen valt hem bijzonder zwaar. Hij wordt volgens de rechtbank dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van zijn eigen handelen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een werkstraf en een rijontzegging. In het opleggen van een ontzegging ziet de rechtbank weinig heil, omdat de verdachte voorlopig niet aan autorijden zal toekomen. Dat er nog iemand gewond raakte valt de verdachte niet te verwijten, vindt de rechtbank. De passagier wist dat zijn chauffeur teveel had gedronken en was desondanks bij hem in de auto gestapt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.1%
Ja, op aanvraag  
16.1%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk