22,8 °C

Geen besluit over Hart in Friesland

ma 05 juli 2010 18.40 uur

DRACHTEN -

De gemeente Smallingerland heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van kringloopwinkel Hart in Friesland in Drachten. De winkel kreeg in juli 2008 twee jaar de tijd om een andere plek te zoeken. De kringloopwinkel is namelijk gevestigd op bedrijventerrein De Haven waar volgens de gemeentelijke regels geen detailhandel is toegestaan.

Na twee jaar is het college van B&W er nog niet uit. "Het college wil de kwestie (detailhandel op het industrieterrein) vanuit een breder perspectief bekijken en dat kost tijd" aldus de gemeentevoorlichtster. Na de zomer zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van de Drachtster kringloopwinkel.

Sindskort is de kringloopwinkel overigens een op zichzelf staand doel geworden om inkomsten te genereren en fondsen te werven. De oorspronkelijke Tjallingstichting (waaruit Hart in Friesland is ontstaan) is nu de Tjalling Stichting Friesland geworden. Deze laatste stichting heeft als doel het mogelijk maken van de paardensport voor mensen met een beperking. Dit is het oorspronkelijke doel waarmee de Tjallingstichting tien jaar geleden werd opgericht.

 

Regionaal nieuws

22,8 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.