12.1 °C

Weer winst voor Boelenslaan

do 13 mei 2010, 14.51 uur

BOELENSLAAN - Boelenslaan voor derde keer op rij naar winst.

Boelenslaan speelde de voor zaterdag 15 mei geplande wedstrijd op woensdagavond in Schoonoord tegen SDO. Deze ploeg had vorige week weten te winnen van Club Brothers en was net als Boelenslaan in de winning mood. Dit was duidelijk te zien in de eerste helft, waarin Boelenslaan duidelijk moeite had met het spel van SDO, dat hoofdzakelijk over enkele zeer goede dames liep.

Deze dames waren in de eerste helft verantwoordelijk voor alle SDO doelpunten. Boelenslaan begon rustig na de lange reis en moest toezien dat SDO van afstand de score opende 1-0. Boelenslaan kwam door een strafworp van Peter Hylkema op gelijke hoogte 1-1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. SDO kwam van afstand op voorsprong 2-1. Het antwoord kwam van Tjeerd Boomsma 2-2. Boelenslaan kwam nu wat beter in haar spel en kon uitlopen naar 3-6 via doelpunten van Tjeerd Boomsma, strafworp, Meta Stoelwinder, inloopbal en Sander van der Kuur, afstandschot. Boelenslaan kon geen vat krijgen op de wedstrijd en moest toezien hoe SDO door een inloopbal en een afstandschot weer aansluiting kon maken 5-6. Boelenslaan kon voor rust de voorsprong uitbouwen naar 5-7 door een strafworp van Tjeerd Boomsma. Maar SDO bepaalde van afstand de ruststand op 6-7.

Na rust een furieus SDO dat mogelijkheden zag om de score een draaglijker aanzien te geven. Dit lukte via een inloopbal werd het 7-7. Boelenslaan moest nu alle registers open trekken mm niet op achterstand te komen. Dit lukte aardig, door vertragend spel en op de kansje te loeren.

Tjeerd Boomsma kreeg een strafworp 7-8. Maar SDO was nog niet geklopt en kwam door een inloopbal op gelijke hoogte 8-8. SDO probeerde van alles, maar Boelenslaan bleef rustig en kreeg kansen om op voorsprong te komen. Door een strafworp van Peter Hylkema, een afstandschot van Sander van der Kuur en een strafworp van Tjeerd Boomsma liep Boelenslaan uit naar een 8-11 voorsprong en was de ban gebroken. SDO probeerde nog van alles, maar het lukte niet. Boelenslaan kon nu rustig de wedstrijd uitspelen en de score opvoeren , Tjeerd Boomsma scoorde van afstand 8-12. Peter Hylkema benutte twee strafworpen 8-14.

De eindstand werd bepaald door een afstandschot van SDO 9-14. Boelenslaan benutte acht strafworpen, terwijl aan SDO zijde twee werden gemist. Boelenslaan kon na deze zege rustig huiswaarts keren en eindigt zo goed als zeker op de derde plaats. Boelenslaan speelt de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 5 juni a.s. Voor Boelenslaan scoorden Tjeerd Boomsma 6 keer, Peter Hylkema 5 keer, Sander van der Kuur 2 keer en Meta Stoelwinder 1 keer.