Account
Logo
Zoeken
19.6 °C

Gemeente positief over jeugdhonk Morra

wo 20 januari 2010, 16.48 uur

MOARRE - De gemeente Dongeradeel zegt positief gestemd te zijn over de bouw van een jeugdhonk in Morra en Lioessens. Het onderkomen wordt mogelijk gebouwd op het kaatsveld tussen beide dorpen. Het gebouw van ongeveer 200 vierkante meter kan ook worden gebruikt als kantine voor de kaatsvereniging. De huidige kaatskantine wordt in dat geval afgebroken. Het gebouw met de douches en kleedruimte kan blijven bestaan.

Afgelopen september is er een overleg geweest tussen wethouder Tytsy Willemsma met vertegenwoordigers van dorpsbelang, de kaatsvereniging en de sportstichting. Hieruit is naar voren gekomen dat het kaatsveld halverwege Morra en Lioessens een geschikte locatie is voor een jeugdhonk. Een maand later is een initiatiefgroep in het leven geroepen, waarin ook een aantal jongeren zitting hebben. Deze groep heeft nu een keus gemaakt voor een ontwerp.

Als de definitieve begroting bekend is, volgt er een nieuw overleg waarin wordt bepaald welk deel van de bouw door middel van vrijwilligerswerk kan worden uitgevoerd. De gemeente Dongeradeel vindt het belangrijk dat de jeugd zich in hun eigen woonomgeving kan ontwikkelen en veilig opgroeit. Een van de maatregelen is alle jongeren in de dorpen en de stad de kans te geven elkaar te ontmoeten in een gezamenlijk onderkomen. De gemeente stelt daarbij als eis dat alle illegale jeugdhutten en -caravans in Dongeradeel in 2010 verdwenen moeten zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
16.4%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.9%
Iets anders....  
78.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto