Account
Logo
Zoeken
12.1 °C

'Belgische' predikant keert terug

do 20 augustus 2009, 18.21 uur

DE WESTEREEN - De Hervormde gemeente in De Westereen heeft een nieuwe predikant. Op zondag 30 augustus zal ds. Iwan de Graaf, voorheen werkzaam als predikant in het Belgische Ronse, officieel worden verbonden aan zijn nieuwe gemeente in Friesland.

De 37-jarige Dominee De Graaf groeide op in De Blesse, een plaats in gemeente Weststellingwerf. Hij is getrouwd en heeft drie dochters. Na het afronden van de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal, begon De Graaf in 1996 met het geven van godsdienstlessen aan het Bogermancollege in Sneek. Via de baptistengemeente in Lemmer had hij destijds contacten met de Belgisch Evangelische Zending en de Vrije Evangelische Gemeenten in Vlaanderen, wat uiteindelijk leidde tot een verhuizing naar België.

De Graaf: "Als gezin voelden we ons geroepen naar Vlaanderen toen we gevraagd werden om de Evangelische Kerk van De Panne te dienen."

Nu keert de predikant dus terug naar zijn roots in Nederland. De Graaf: "Onze beslissing om in Vlaanderen te gaan werken was niet definitief. Heimwee is te sterk uitgedrukt, maar na elf jaar Vlaanderen merkte ik wel een verlangen om terug te keren naar ons vaderland."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
16.2%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.1%
Iets anders....  
79.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto