Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

Veroordeelde dealer bedreigt getuigen

di 24 maart 2009, 16.15 uur

LEEUWARDEN - Bijna op de kop af een jaar geleden werd hij veroordeeld tot een celstraf van een jaar. Stug ontkennen hielp niet: de rechter achtte bewezen dat de 27-jarige Twijzelerheidster negen maanden in cocaïne had gehandeld. In zijn dossier lagen verschillende verklaringen die belastend waren voor de drugsdealer.

Hij zou de mensen die tegen hem hadden verklaard hebben bedreigd. Dat was een van de redenen dat hij dinsdag wederom terechtstond bij de Leeuwarder rechtbank, ditmaal voor drie rechters. Op 28 september zou hij op de Noorder Stationsstraat in Zwaagwesteinde met zijn rode VW Golf een inwoner van die plaats bijna van de fiets hebben gereden. Het slachtoffer had een voor de verdachte negatieve verklaring afgelegd in het drugsonderzoek.

De Twijzelerheidster ontkende, hij zou thuis hebben gezeten op het moment dat de man werd aangereden. Ook zou hij een paar maanden later een inwoner van Westergeest en diens vriendin telefonisch bedreigd hebben. Deze twee hadden hem ook aangewezen als iemand die drugs dealde in Noordoost Friesland. De Twijzelerheidster dreigde hen in elkaar te slaan. Hij had ook dreigende sms'jes naar het tweetal gestuurd.

Op een avond in januari vorig jaar mishandelde hij zijn ex-vriendin, in de tuin van haar woning. De verdachte kon het niet hebben dat de vrouw de verkering had beëindigd. Hij zat op een gegeven moment bovenop haar en trok haar de haren uit het hoofd. Zijn ex-vriendin moest naar de kapper om haar kapsel weer wat te fatsoeneren. De officier van justitie sprak van 'ernstige feiten'. 'Mensen moeten de vrijheid hebben om verklaringen af te leggen', vond de officier.

De Twijzelerheidster heeft een strafblad van zes pagina's. Daarop prijkt niet alleen de veroordeling in de drugszaak, de man is ook een paar keer veroordeeld voor geweldsdelicten. De reclassering vindt het belangrijk dat hij een training agressiebeheersing volgt. De officier eiste zes maanden cel, plus drie maanden voorwaardelijk in combinatie met verplicht reclasseringstoezicht. Uitspraak: 7 april.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân