Logo
Zoeken
Zoeken
4.4 °C

Buitenpost blij met overwinning!

Buitenpost en Stroobos kampioen

za 01 december 2007 13.19 uur

BUITENPOST - De kampioenen in de derde en vierde divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2007 zijn bekend. Concordia Buitenpost werd kampioen in de 4e divisie en Gloria Deï uit Gerkesklooster/Stroobos in de 3e divisie Het was een lange dag voor zowel de deelnemers, de jury, het publiek en de organisatie.

Om drie uur in de middag werd afgetrapt voor de jaarlijkse strijd in vijf verschillende divisies. Maanden van voorbereiding moesten vandaag voor de deelnemers van de derde en vierde divisie uitmonden in de ultieme uitvoering van het verplichte werk.

In de vierde divisie traden maar liefst tien bands aan die verdeeld waren over een A en B groep. Het verplichte werk Voices of Youth werd een prooi voor het jeugdig enthousiasme van brassband Condordia Buitenpost. Zij behaalden 91 punten. Het werk van Edward Gregson zorgde toch voor de nodige hoofdbrekens bij de deelnemers. Desondanks zaten de bands dicht bij elkaar in puntenaantal. Tweede werd het koperensemble van De Wâldsang, ook uit Buitenpost.

In de derde divisie werd Gloria Deï afgetekend kampioen. Met drie punten verschillen wisten zij Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen voor te blijven. Het verplichte werk was het uitdagende Hispaniola van Jan de Haan, die zelf ook aangaf genoten te hebben van de prestaties van de deelnemers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....