11.4 °C

350 inschrijvingen voor Kennedymars

ma 20 augustus 2007 11.50 uur

DRIEZUM - Er zijn 350 wandelaars die zich hebben ingeschreven voor de Kennedymars in Driesum. De organisatie is hiermee blij. "It is de earste kear dat wy dit dogge. Wy fûnen 250 kuierders al moai mar op it lêste momint skêt it oantal omheech", aldus Bouke Koning van de organisatie. Naast Friezen lopen ook wandelaars uit het zuiden des lands mee. Daar is de mars op diverse plaatsen al vaker georganiseerd.

Wandelen onder de volle maan
De mars zal starten op 31 augustus om 22.00 uur. De wandelaars moeten als eerste de nacht trotseren. Het doel van de Kennedymars is om 80 kilometer in 20 uur te wandelen. Bij de start zal coverband Boni-F voor de muzikale tonen zorgen.

De dorpen Broeksterwoude, Roodkerk, Veenwoudsterwal, Veenwouden, Twijzelerheide, Jistrum, Twijzel, Buitenpost, Veenklooster, Kollumerzwaag, Zwaagwesteinde, Triemen, Oudwoude, Westergeest, Driesum en Wouterswoude worden aangedaan. Tijdens de wandeltocht zorgt de organisatie voor amusement langs de wegen.

Op 1 september gaan de festiviteiten door, met o.a. een boerenkapel, een springkussen en optredens van een streetdanceteam. De wandelaars worden tot 18.00 uur binnengehaald over de rode loper. Als afsluiter van dit wandelevenement wordt er een blarenbal in de feesttent gehouden, met de Rainbow Roadshow Drive-in Show. Op beide dagen is de entree voor de feesttent geheel vrij.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws