16 °C

© WâldNet |  Bij steenhandel Boonstra werd één verloren schaap gevonden.......

Herder verdwaald en schapen kwijt

za 26 mei 2007 17.31 uur

NOARDBURGUM - Een ingehuurde herder is zaterdagochtend een deel van zijn schapen kwijtgeraakt nadat een automobilist zijn schapen opgejaagd had. De honden van de schaapsherder konden de kudde niet bijeenhouden omdat ze getraind zijn niet voor auto's langs te vliegen. De herder uit Leeuwarden zou langs de Westersingel staan met een tiental schapen tijdens een georganiseerde wandeltocht van de Fleurige Omgong.

De schaapsherder was na het incident en tijdens de wandeltocht in geen velden en wegen te vinden omdat hij verdwaald was. Hij was met zijn gestresste schapen neergestreken op een plek op een zijweggetje van de Westersingel. Fotograaf Klaas Rozema van weekblad Actief ontdekte hem en heeft hem geholpen de overgebleven schapen in een weiland vast te zetten. Op deze manier kon de herder op zoek naar de drie weggelopen schapen.

Na enig zoekwerk werd bij de Rijksstraatweg één van de drie schapen gevonden. Op de Du Tourslaan werden de andere twee aangetroffen. Deze waren door een openstaande deur een woning ingerend. De kudde is uiteindelijk weer helemaal herenigd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws