16.1 °C

Sonac mag legaal 24 per dag draaien

di 05 december 2006 16.55 uur

BURGUM - Het bedrijf Sonac in Sumar mag met de komst van een nieuwe milieuvergunning 24 uur per dag draaien. Het bedrijf was in het weekend buiten de vergunde tijden al regelmatig actief en de Raad van State riep de provincie Fryslân op om te handhaven, nadat omwonenden aan de bel trokken. De provincie kwam begin dit jaar met een gedoogbeschikking zodat het bedrijf weer de vrijheid kreeg om in het weekend te werken.

Volgens de provincie is de stank teruggebracht waardoor nu de verruimde werktijden vastgelegd kunnen worden in de vergunning. In de aanvraag die door Sonac is ingediend wordt vergunning aangevraagd voor drie activiteiten: opslaan en verwerken van dierlijke bijprodukten van de vleesverwerkende industrie, opslaan van eindproducten zoals melen, korrels en vetten in silo’s, tanks en loodsen en het opslaan en verbranden van plantaardig en dierlijk vet als hoogwaardige brandstof.

De ontwerp-beschikking ligt met de vergunningaanvraag en overige stukken ter inzage bij de provincie, de gemeente en Berchhiem in Burgum. Donderdag 7 december is er een informatieavond voor belangstellen en omwonenden in partycentrum De Pleats te Burgum om 19.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet